Verifiering

En grind för nya medlemmar, med knappklick, matteuppgift eller Discord-inloggning.

I panelen under: Moderering, Verifiering

Nya medlemmar ser först bara en kanal. Först när de verifierar sig där får de rollen som öppnar resten av servern för dem. Det håller botar och slit och släng-konton ute.

Konfiguration

  1. Förbered rollstrukturen

    Ta bort åtkomsten till alla kanaler utom verifieringskanalen för rollen @everyone. Skapa en roll som får se allt annat.

  2. Aktivera modulen och välj kanal

    Kanalen där verifieringspanelen ska stå.

  3. Ange verifierade roller

    Rollerna som någon får efter en lyckad verifiering.

  4. Valfritt: ta bort roller

    Om du arbetar med en Unverified-roll lägger du in den här. Den tas bort vid verifieringen.

  5. Välj metod och spara

    Panelen publiceras automatiskt i den valda kanalen.

Metoderna

Ett klick räcker. Den enklaste varianten, håller borta botar som bara publicerar meddelanden.

Inställningar

Inställning Betydelse
Kanal Var panelen står
Verifierade roller Delas ut vid lyckad verifiering
Ta bort roller Tas bort vid lyckad verifiering, till exempel en Unverified-roll
Visa antal verifierade En andra knapp som inte går att klicka på, med det totala antalet verifierade användare. Ingen effekt vid en extern länk
Embed-titel, beskrivning, färg Panelens standardutseende
Välkomstmeddelande Det privata svaret efter en lyckad verifiering
Meddelande för redan verifierad Det privata svaret när någon klickar igen

Med Förhandsgranska embed ser du resultatet innan du sparar.

Egen design

Under Design för verifieringspanel ersätter du den inbyggda embeden helt med en egen design i Message Builder. Verifieringsknapparna lägger boten alltid till, så du kan inte ta bort dem av misstag.

Serverns svartlista

Underpunkten Serverns svartlista i sidofältet avvisar personer som är medlemmar på en viss annan server. Tänkt för kända raidservrar och farmar för alternativa konton.

Serverns svartlistaNeka verifiering när någon är medlem på en viss annan server.

Premium

Med Premium körs omkontrollen betydligt oftare: var 6:e timme i stället för var 48:e timme. Det gäller den upprepade kontrollen av befintliga verifieringar mot svartlistan.

Behörigheter som krävs

Hantera roller, Skicka meddelanden och bädda in länkar i verifieringskanalen.

Vanliga problem